Pesanan Barang Dari Makkah
Ramai dari kita rakyat Malaysia berhajat untuk mendapatkan barang barang yang berada sangat jauh dari kita. Mereka tidak ada kemampuan untuk mendapatkannya. Jika mereka sendiri yang datang hendak membeli barang barang berkenaan, sedangkan perbelanjaan amat besar sekali dan memerlukan masa dan tenaga.

Sekarang anda boleh mendapatkan barang itu dan dihantarkan ke umah anda hanya dengan membuat pesanan melalui syarikat kami. Barang barang ini akan dibelikan mengikut harga pasaran. Pihak kami akan mengenakan sedikit keuntungan ke atas barangan tersebut. Sekiranya barang tersebut memerlukan bayaran tambahan, maka phiak kami akan mengenakan tambangnya sekali.

Sebutkan sahaja barang yang anda hajati, akan kami bekalkan untuk anda. Di bawah ini adalah sebahagian daripada senarai barangan yang boleh kami bekalkan, sekiranya barang yang anda hajati tidak termasuk didalam senarai barangan pesanan kami, kami akan sedaya mungkin akan memperolehkannya. Sekiranya anda membatalkan barang pesanan anda setelah bekalan diperolehi, pihak kami tidak akan memulangkan wang anda yang telah kami gunakan untuk membelinya. Harga dan rupa bentuk barangan yang telah dibeli adalah tertakluk sebagaimana ianya semasa dibeli. Pihak kami tidak akan menggantikan barang barang tersebut apabila telah kami serahkan kepada anda.

Senarai barang barang yang boleh dipesan:

Air Zam Zam:
Tidak dijual tetapi jika anda mahu bersedekah kerana membawanya terpulang kepada anda.

Pakaian Lelaki:
Jubah jubah Arab, Songkok yang bermacam warna daripada Somalia, Mesir dan lain lain negara. Bermacam macam jenis kopiah, Kain Lilit Kepala (Serban yang bermacam jenis dan warna) dan Eagel.

Pakaian Wanita:
Segala jenis jubah wanita yang beraneka warna dan fesyen, sama ada yang dibuat dari Arab Saudi atau negara luar. Tudung kepala yang beratus jenis, Scaft dari bermacam jenis kain yang belum berjahit, Sarong tangan dan beraneka jenis kasut yang tidak terdapat di negara kita dan bermacam macam jenis lagi.

Perhiasan Lelaki dan Perempuan:
Jam jam tangan yang beraneka jenis dengan harga yang berpatutan. Emas, Perak, Pinggan mangkuk yang diperbuat daripada tembaga dan perak. Tea set, Bekas minuman air zam zam, Kamera, Kamera Video, Loket yang diukir dengan gambar Kaabah dan juga yang diukir dengan Kalimah Allah, Cincin emas, Berlian, Batu permata dan Minyak Wangi dari berbagai jenis yang tidak dapat kami catatkan disini.

Ubat -Ubatan:
Terdapat juga ubat ubatn yang dipercayai dapat membantu seseorang itu mengubati penyakit mereka yang dimana tidak boleh didapati di negara kita seperti Hati dan Daging Unta yang dikeringkan, Daging Kibas, Minyak dan Daging Dhab, Bunga Siti Fatimah(untuk kegunaan wanita ketika hendak melahirkan anak), Kemenyan dan sebagainya.

Buah-Buahan:
Kami juga dapat membekalkan anda dengan seribu satu macam buah buahn yang tidak terdapat di negara kita seperti Tamar Nabi yang berasal dari Tamar kesukaan Nabi kita. Tamar ini mahal harganya, kadang kala hingga 200 Rial sekilo. Halwa halwa Maskat, Biji Gajus, Buah Zaitun yang dijerukkan dan Buah Tin yang dikeringkan dan juga yang dibuat halwa.

Mesin Taip Jawi:
Kerajaan kita mengalakkan anak anak kita belajar tulisan jawi. Di negara kita Malaysia belum ada dijual mesin taip berkenaan. Oleh yang demikian kami dapat membekalkan anda dengan mesin taip jawi yang hanya dijual di negara arab sahaja.

Kitab Kitab Al Quran:
Terdapat pelbagai kitab dan jua Al Qurang yang tidak terdapat di negara kita seperti Al Quran gergasi yang sebesar surat khabar negara kita, Al Qurang yang ditulis menggunakan air emas, Al Quran kecil, Kaset bacaan Al Quran oleh qari qari yang terkenal. Kumpulan bacaan khutbah dan bacaan ketika sembahyang oleh imam Masjidil Haram dan Masjidil Nabawi.

Perhiasan dinding:
Permaidani berlatarkan Masjidil Haram dan Masjidil Nabawi yang boleh digantung didinding. Ayat ayat Al Qurang yang ditulis di atas permaidani, gambar gambar Kaabah, Sejadah yang indah yang tidak terdapat di negara kita. Kami juga sedia membekalkan permaidani bagi mereka mampu membuat demikian.


Peringatan: Barang barang yang telah dipesan dan telah dibayar tidak boleh dikembalikan wangnya semula. Kami membeli barang barang tersebut sebagaimana yang ada dan tidak akan mengubahsuaikan barang barang tersebut. Barang barang itu juga tidak boleh ditukar kecuali hilang oleh pihak kami.

17 comments:

Fakharuddin ismail said...

macammana nak order ni

Fakharuddin ismail said...

kalau boleh nak order serban putih yang dalam kotak berjenama lawrence

Muhammad Zharfan bin Rasidi said...

saya nak pesan satu cincin perak yang harganya bawah SR85...tolong sms no account di +60132875266 dan resit itu saya akan emelkan ke emel tuan..sila.sms.emel.sekali...Zharfan

Muhammad Zharfan bin Rasidi said...

harga.di atas termasuk kos untung tuan...

sailormooncedera said...

Salam. Macam mana nak hubungi saudara.

hana hanz said...

Assalamualaikum. Mcm mana untuk hubungi pihak tuan. Sy berminat untuk memasarkan produk tuan. 0137279159 cik hana

Gold Joker said...

Nak tempah kt mne...boleh pm kt whatsapp 0173040435

Gold Joker said...

Nak tempah kt mne...boleh pm kt whatsapp 0173040435

LOKMAN HAQIM said...

Wassap: Saya Man No. 0193602565. Sy berminat ntok membeli minyak kibas dan kurma sukari. ASAP tq

Zulie Eha said...

Sy perlukan daging unta yg dkeringkan .. urgent ! Pm 0176561169

Zulie Eha said...

Sy perlukan daging unta yg dkeringkan .. urgent ! Pm 0176561169

hafis azmi said...

boleh tempah lagi tak? urgent sangat.. 0173863157

HALIMI MIRUN said...

salam

mcmne cara untuk membuat tempahan?
sy na beli kemenyan
0132476979
(Haimi)

HALIMI MIRUN said...

salam

mcmne cara untuk membuat tempahan?
sy na beli kemenyan
0132476979
(Haimi)

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
mohd nazri said...

Assalammualaikum...
Macamana nak oder..

Mohamad Afendi said...

bagaimana nak order? please contact sy (0195430702 fendi)

Post a Comment